Zeilen is een populaire sport. Er zijn steeds meer mensen die willen leren hoe zij kunnen zeilen. Het is natuurlijk enorm leuk om te doen. Het is rustgevend, omdat je op het water zit en toch moet je zelf ook aan de bak. De boot gaat namelijk niet zonder enige inzet van de opvarenden in de vooruit. Het is dus enorm leuk om te zeilen. Het is nog leuker om een complete zeilvakantie te houden. Op deze manier woon je eigenlijk de vakantie op de boot. Je vaart van haven naar haven en het grote voordeel is dat je altijd overal dicht in de buurt bent! Maar wat zijn de mooiste plaatsen om te zeilen? Enjoy Sailing vertelt het je graag!

Kroatië

Een van de mooiste plaatsen om te zeilen is in Kroatië. Kroatië is natuurlijk al een prachtig land, maar het is een nog mooier land om te zeilen. De zee bij Kroatië is enorm rustig en is daardoor geschikt voor alle zeilers. Zelfs de mensen die zeeziek zijn kunnen hun zeil hart ophalen in het land. Doordat het water zo rustig is, gaat de boot bijna niet heen en weer en wordt je niet zeeziek. Ideaal! Split is een van de mooiste steden van het land en is dus ook zeker een bezoek waard. 

Italië

Een ander mooi land om in te zeilen is Italië. Het land van de pasta en mode heeft enorm veel te bieden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de oost- of westkust van het land te pakken. Je kunt bij de westkant bijvoorbeeld ook een deel van Zuid-Frankrijk meenemen. Je vaart langs de mooiste kustlijnen. Een echt mooie plaats is de Amalfi kust. Dat moet je hebben gezien!