Huizen Amsterdam

Amsterdam is een stad die bekend staat om zijn rijke historie, pittoreske grachten en bruisende culturele scene. Maar wist je dat de hoofdstad ook een geweldige bestemming is voor wijnliefhebbers? De high wine in Amsterdam is een ervaring die steeds populairder wordt onder zowel locals als toeristen. Maar wat houdt het precies in en waarom zou je het proberen? In deze blogpost duiken we diep in de wereld van high wine in Amsterdam en ontdekken we of het echt de moeite waard is. Laten we samen deze heerlijke verwennerij verkennen!

Wat is een high wine en wat kun je verwachten?

Een high wine lijkt qua concept veel op een high tea, maar dan met heerlijke wijnen in plaats van thee. Verwacht een uitgebreide selectie van wijnen, vaak zowel rood als wit, gecombineerd met bijpassende hapjes zoals kaasplankjes, charcuterie en luxe borrelhapjes. Het verschil met een gewone wijnproeverij is dat bij een high wine vaak meer aandacht wordt besteed aan de pairing van wijnen en gerechten. Een sessie duurt meestal zo'n twee tot drie uur, waardoor je alle tijd hebt om te genieten.

Populaire locaties voor een high wine in amsterdam

Er zijn talloze plekken waar je kunt genieten van een high wine amsterdam. Eén van mijn favoriete locaties is The Dylan Amsterdam, waar je niet alleen geniet van fantastische wijnen maar ook van prachtige ambiance. Andere goede opties zijn wijnbars zoals Wijnbar Paulus of luxe hotels zoals Hotel Pulitzer. Voor wie liever iets informelers zoekt, bieden cafés zoals Café Binnenvisser ook uitstekende high wines aan.

De beste tijdstippen en gelegenheden

Een high wine kan eigenlijk op elk moment van de dag worden genoten, maar sommige momenten zijn extra speciaal. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen of jubilea waar je net dat beetje extra wilt doen. Na werkuren op vrijdagmiddag kan het ook heerlijk ontspannen zijn om met collega's of vrienden te genieten van goede wijn en lekker eten. Seizoensgebonden opties zijn er ook: tijdens kerstmarkten heb je vaak speciale winterwijnen en hapjes die perfect passen bij de feestelijke sfeer.

Is het prijskaartje van een high wine het waard?

Eerlijk is eerlijk: goedkoop is het niet altijd. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van locatie en aanbod, maar doorgaans betaal je tussen de 30 en 60 euro per persoon. De hogere prijscategorieën bieden vaak exclusievere wijnen en luxere hapjes die echt wel hun geld waard zijn. Als tip: veel plekken hebben aanbiedingen of arrangementen waardoor je voordeliger uit bent. Dus hou zeker even hun websites in de gaten voor goede deals! Een aanrader hiervoor blijft toch wel The Dylan Amsterdam.

Na onze grondige verkenning kun je zelf bepalen of de ervaring van high wine in Amsterdam echt de moeite waard is. Of je nu op zoek bent naar iets speciaals om te vieren of gewoon wilt ontspannen met vrienden, er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen die passen bij verschillende budgetten en voorkeuren. Dus waar wacht je nog op? Duik zelf eens in deze smakelijke ervaring volgende keer dat je door onze prachtige hoofdstad struint!


Huizen Amsterdam

Geef een reactie