Of je nou een koerier van Den Haag nodig hebt, een expresdienst inschakelt of je pakketje naar een pakketpunt bent, uiteindelijk komt je pakket op bestemming. Alleen welke dienst gebruik je voor jouw pakket? Dit heeft vooral te maken met wat voor pakket je graag wil versturen en wat de wensen zijn. Wil je graag dat je pakket zo snel mogelijk bij de ontvanger aankomt? Of heb je juist een pakket dat naar de andere kant van de wereld verzonden moet worden? Het ligt er maar net aan wat er met je pakketje moet gebeuren. Dus kijk goed naar wat voor dienst je nodig hebt, zodat jouw pakketje de beste weg aflegt.

Wanneer kies je voor een expressdienst?

Een expressdienst vervoert goederen via een uitgekiend transportsysteem gebaseerd op overslag. Het is gebaseerd op een soort estafette wat al eeuwenlang bestaat. Er wordt onderweg gewisseld van mens, paard of postkoets. Tegenwoordig dus busjes, vrachtwagens en magazijnen Dagelijks worden goederen in een regio opgehaald en naar een centraal overslagpunt in de regio getransporteerd. In de nacht worden deze goederen gesorteerd en vervoerd naar overslagpunten in andere regio’s of zelfs andere landen. Vanuit hier pakken pakketdiensten het op.

Pakketdienst of koerier

Een pakketdienst gaat naar een pakketpunt en haalt hier de pakketjes op die die dag rond gebracht moeten worden. Het gaat hier vaak om pakketjes die besteld zijn op een online webshop. Het voordeel hiervan is dat je vaak binnen een paar dagen je pakketje al thuis hebt liggen. Een koerier is vaak iemand die jouw pakketjes wegbrengt naar een ander adres. Het voordeel hiervan is dat als je bijvoorbeeld een koerier naar Den Haag benaderd, wordt die dag jouw pakketje nog van punt A naar B gebracht in Den Haag. Je hebt dus diezelfde dag jouw pakketje in huis. Elke dienst is dus bezig met pakketjes en allemaal zorgen ze ervoor dat jouw pakketje de beste weg aflegt.