Finca te huur Spanje

Finca te huur Spanje. Met aangename temperaturen vrijwel het gehele jaar, lekker eten, mooie natuur, bijzondere cultuur en dit alles op relatief korte afstand van Nederland. Hoewel veel mensen naar Spanje gaan om te relaxen op het strand, zijn er in veel gebieden in Spanje ook genoeg andere activiteiten te ondernemen. Van rustig wandelen met het gehele gezin tot aan een actieve watersport.

Spanje

Spanje is een land in het zuiden van Europa. Madrid is de hoofdstad Doordat Spanje voor een groot deel grenst aan zee, is het land ideaal voor toeristen welke graag het strand opzoeken. In het noorden wordt Spanje door middel van de Pyreneeën gescheiden van Frankrijk. In het westen van het schiereiland ligt buurland Portugal. Ook de kleine Britse kolonie Gibraltar grenst aan Spanje. Ook mooie plek om heen te gaan en waar veel toeristen dan ook graag heen gaan. Vanaf de rots van Gibraltar kan het vaste land van Afrika bewonderd worden bij goed weer. Hoewel Gibraltar een twistpunt blijft tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje blijft het een mooi en indrukwekkend gebied wat zeker een bezoekje brengen waard kan zijn. Zo zijn er echter nog veel meer plekken in Spanje waar toeristen graag komen, en vaak niet voor niets. Vooral het oosten van het land wordt druk bezocht. Hier bevinden zich alle mooie stranden welke grenzen aan de middellandse zee. Afhankelijk van het jaargetijde en natuurlijk persoonlijke voorkeur is er altijd wel een aangenaam klimaat te vinden in Spanje. Verder kent Spanje nog vele andere mooie natuurverschijnselen. Denk hierbij aan dichtbegroeide bossen in Las Médulas. En mooie watervallen in Nationaal park Ordesa y Monte Perdido. Hoewel Spanje hier vaak minder snel mee geassocieerd wordt door de meeste toeristen worden ook deze gebieden steeds meer ontdekt.

Finca te huur Spanje

Costa Blanca

Spanje kent vele costa’s, oftewel stranden. In totaal zijn dit er elf, welke grenzen aan de Middellandse zee. Van boven naar beneden zijn dit; Costa Brava, Costa Barcelona, Costa Daurada, Costa del Azahar, Costa de Valencia, Costa Blanca, Costa Calida, Costa de Almeria, Costa Tropical, Costa del Sol, Costa de la Luz. Waar veel costa’s zijn vernoemd naar de streek of grote plaats in de buurt heeft de naam Costa Blanca een commerciële reden. Toen de eerste lijnvluchten van het Verenigd Koninkrijk naar Spanje vertrokken waren vanuit de lucht al de vele, lange en witte stranden gezien. Vandaag de dag wordt de Costa Blanca nog door vele toeristen uit Europa het gehele jaar bezocht. Het gebied bestaat uit tegenstrijdigheden. Er zijn lange, witte stranden, maar ook steile kusten en rotspartijen. De grootste stad van de Costa Blanca is Alicante. In het noorden start het gebied in Denia en loopt tot in het zuiden tot Pilar de la Horadada. Doordat er veel toeristen naar de Costa Blanca komen zijn hier ook voldoende overnachtingsmogelijkheden te vinden. Bovendien is het niet noodzakelijk om je altijd tussen de drukte van de toeristen te begeven. Wat ook wel eens prettig kan zijn tijdens een vakantie. Naast vakantiegangers in het hoogseizoen zijn ook in het voor- en najaar veel toeristen te vinden aan de Costa Blanca. Vanwege de aangename temperaturen blijft het ook in deze seizoenen een populaire bestemming. Daarnaast zijn er veel, voornamelijk ouderen, welke in de winter richting de Costa Blanca komen om uit de kou van het eigen land te vluchten.

Bezienswaardigheden in de Costa Blanca

Niet alleen vanwege het prettige klimaat en diversiteit in natuur is de Costa Blanca populair. Er is ook veel moois te bezichtigen tijdens een vakantie. Zo is er het kasteel van Gaudelest. In dit gelijknamige plaatsje is, naast het kasteel, ook een erg mooi uitzicht over de gehele omgeving te bewonderen. Er zijn in de Costa Blanca ook bijzondere grotten te bezichtigen. In Busot liggen kalksteengrotten, welke door toeristen te bezoeken zijn. Een bezoek aan de Costa Blanca maakt je af met een bezoekje aan kustplaats Altea. Erg mooi en bovendien authentiek. Daarnaast is ook Alicante zeker een bezoekje waard. In de stad zelf is veel groen te vinden en er is ook een mooi kasteel, Castillo de Santa Bárbara, wat een mooi uitje zal zijn. Of Benidorm een bezienswaardigheid te noemen is valt wellicht over te twisten. Hier heerst massatoerisme hoogtij en zijn gedurende het gehele jaar veel mensen te vinden die hier gedurende langere tijd verblijven.

Finca te huur Spanje

Wandelen in de Costa Blanca

Naast diverse mogelijkheden aan activiteiten zijn er ook vele mooie en bijzondere wandelroutes te maken in de Costa Blanca. Naast wandelingen maken in Alicante of naar de kalksteengrotten in Busot beschikt de Costa Blanca ook over een hele goede botanische tuin. In het plaatste Elche ligt deze botanische tuin. Een mooie bezienswaardigheid en een mooie, rustige wandeling in één. Langs de kust bij het plaatsje Calp ligt in de richting van de zee een nationaal park, Parque Natural de Penyal D’Ifach. De auto parkeer je gratis en vervolgens maak je een mooie wandeling omhoog. De eerste kilometer is redelijk vlak en langs paden en door jong en oud goed te doen. Wanneer je slecht ter been bent of met jonge kinderen een wandeling aan het maken bent dan kan je beter niet door de tunnel. Hierna worden de paden steeds onbegaanbaarder. Hoewel het fysiek veel van het lichaam zal vragen is de klim niet gevaarlijk. Afhankelijk van je conditie en tempo doet men er ongeveer 2 uur over. Eenmaal boven kan je genieten van een waanzinnig uitzicht. Een ander mooi nationaal park in de Costa Blanca is Parque Natural de Serra Gelada. Ook hier ben je binnen mum van tijd uit de drukte en in de rustige, groene natuur. De wandeling van ongeveer 2 kilometer voert je richting de kust, maar tussendoor kan je genieten van de mooie uitzichten. Aan het einde van de weg ligt een oude vuurtoren, wat tevens ook goed als rustplaats kan dienen om weer even op krachten te komen en het vochtgehalte op te krikken. Een mooie wandeling welke iedereen zou moeten ondernemen wanneer men in de Costa Blanca verblijft.