In Nederland leven we vaak om te werken in plaats van dat we werken om te leven. Hoewel we allemaal ons best doen een zo leuk mogelijke baan te krijgen zijn we toch elke dag weer blij als de werkdag er op zit en we kunnen gaan genieten van onze vrije tijd. Wat is er mooier dan een vrije dag of vrije avond? Vakantie! In Nederland hebben we gemiddels zo’n 25 vakantiedagen. Ook hebben we ongeveer 10 vakantie dagen vanwege verplichte feest dagen. Denk hierbij aan Pasen en Kerstmis. Wat kun je allemaal met die ruime maand aan vakantiedagen? 

Wintersport

Met een noodgang van een berg af skiën, glijden of snowboarden en wanneer je dit zonder kleerscheuren lukt je de hele avond vol zuipen in een kroeg met foute feestmuziek en dit een week lang. Mij lijkt het niks maar voor een groot deel van Nederland klinkt dit als muziek in hun oren. Wintersport is onlangs gekozen als één van de vakantie bestemmingen waar werkend Nederland het meest naar uit kijkt. Niet werkend Nederland lijkt het ook tof maar die kunnen dit helemaal niet betalen omdat ze werkloos zijn. Spijtig maar ja. Doe mij maar een vakantie naar de zon!

Op vakantie naar de zon

Vakantiewoning Portugal, Spanje of een ander zonnig land? Leuk allemaal natuurlijk maar het heeft niet mijn voorkeur. Mijn laatste vakantie naar de zon was een heerlijke vakantie naar de Filipijnen. En eenmaal in zo’n ver zonnig land heb je nog steeds een keuze. Ga je aan het strand liggen bakken in een gebied met een gat in de ozon laag?  Of ga je op avontuur en leer je het land en haar inwoners echt kennen? Ik kies er voor om het land in te trekken of juist haar bekende strand en zeeën te bekijken en ontdekken. Is dit ook iets voor jou? Kies dan je volgende vakantie voor Filipijnen.