Japan

Japan, ook wel bekend als ‘Het land van de rijzende zon’, bestaat uit 6852 eilanden in de Grote Oceaan. Hiervan zijn de grootste eilanden Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Deze zijn goed voor 97% van de totale oppervlakte van het land. Tijdens een vakantie in dit  Aziatische land smelten oude tradities en moderne westerse cultuur samen. Je vindt hier de wortels van de sterke samoeraicultuur, de wereld van de geisha en de prachtige zentuinen van dit Aziatische land. Bovendien is het drinken van thee een kunst die je terugvindt in theeceremonies en in de uitgebreide en delicate eetcultuur. Daarom moet je Japan ontdekken!

Japan

Traditioneel Japans eten

Een van de beste dingen van dit land is het eten. De Japanners nemen eten en presentatie serieus. Van de Chinezen wordt er gezegd dat ze met hun tong eten, van de Japanners wordt er gezegd dat ze met hun ogen eten. Eten in het land van de rijzende zon is wat duurder dan bij andere landen, vooral in restaurants. Het belangrijkste is natuurlijk dat het heerlijk is! Daarnaast is het eten ook divers.

Hieronder heb je tien traditionele Japanse gerechten die je moet proberen:

 1. Okonomiyaki
 2. Yakitori
 3. Udon
 4. Miso soep
 5. Gyoza
 6. Ebi
 7. Edamame
 8. Kare
 9. Katsu
 10. Teppanyaki

Japan opent je ogen!

Bezienswaardigheden

Een reis naar het land van de rijzende zon spreekt tot de verbeelding. Dit land is, als geen ander, een bestemming voor uitersten. Het contrast tussen stad en natuur, maar ook tussen traditie en vernieuwing is overal in het land zichtbaar. Moderne wolkenkrabbers gaan hand in hand met lange tradities. Een land waar je kunt ontspannen in oases van rust, zelfs te midden van oncontroleerbare bedrijvigheid. 

Hieronder zie je welke plekken je kunt bezoeken:

 • Kyoto
 • Nara
 • Osaka
 • Het kasteel van Himeji
 • Mount Fuji
 • Shinkansen treinen

Japan heeft de mooiste plekken in de wereld die je kunt bezoeken!