Ik was laatst de foto’s van ons vorig buurtfeest aan het bekijken. Het was echt een geslaagd feest. Vele buren en kinderen uit de buurt waren aanwezig. Overal stralende gezichten. Dit heeft me doen besluiten om tijdens de lente, en ja dat is pas weer over een tijdje, een buurtfeest organiseren. Maar, dit keer wil ik het liefste helemaal los gaan. Alle zeilen laten vieren. Ik was namelijk eraan het denken om een buurtfeest met een Duits tintje te organiseren. Mijn man is namelijk van Duitse komaf, en hiermee wil ik hem op een ludieke manier mee verrassen. Iedere lezer is natuurlijk welkom om zijn of haar ideeën hieronder te geven.

Zelf dacht ik aan een soort van Oktoberfest. Mannen in lederhosen en vrouwen in dirndl jurken. Verder pullen bier natuurlijk en bratwurst als eten. Als muziek is de schlager de uitgelezen keuze. Allemaal typisch Duits natuurlijk. Wat ook typisch Duits is, zijn de lange tafels waaraan de genodigden plaats nemen en wellicht Bayerische vlaggen om het tafereel helemaal compleet te maken.

Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van de vorderingen. Ten slotte wil ik jullie nog attenderen op Ietsdoenofferte.nl. Deze website waar je offertes kunt vergelijken van verschillende aanbieders van buurtfeest benodigdheden was een ware engel voor mij afgelopen buurtfeest.

buurtfeest logo_top (1) feest

Ben je ook helemaal weg van een feest en kun je er geen genoeg van krijgen? Lees dan eens verder op Wikipedia.