Als je op zoek bent naar bootverhuur in Rotterdam, ben je lang niet de enige. Rotterdam wordt dan ook omgeven door mooie watergebieden zoals de Kralingse Plas of de Rottemeren. Überhaupt spenderen wij Nederlanders graag tijd op het water. We zijn er mee groot gebracht, we voelen ons er thuis. En weinig steden beschikken over meer pittoreske wateren dan de stad Rotterdam. 

Verwonderlijk is het dan ook niet dat je mogelijk interesse hebt om een boot te huren om zelf op ontdekkingstocht te gaan op deze wateren. Begeleid varen is leuk, maar zelf een boot besturen is vele malen leuker en bovendien is het eenvoudig. Bij Rotterdamboot kun je jouw eigen boot huren, en het mooie is: een vaarbewijs is niet nodig!

Bootverhuur Rotterdam: de voordelen van Rotterdamboot

In vier stappen beschik je via Rotterdamboot al over je eigen boot! Ten eerste bezoek je de site. Hierop kun je lezen op welke dagen er een boot beschikbaar is en of je deze kunt reserveren. Als de reservering voltooid is, begeef je je op de dag zelf naar de ligplaats van de boot. Hier wordt je geïnstrueerd over de werking van de boot, waarna je zelf kunt gaan varen over de wateren. Tot slot is er stap 4: geniet van een heerlijk dagje op de boot!

Er zijn wel wat praktische zaken die je vooraf moet weten. Ten eerste is een vaarbewijs niet nodig en mag je al vanaf 12 jaar de boot besturen. Leuk voor de wat oudere kids in het gezelschap! Rotterdamboot verhuurt louter elektrische boten, dus het is tevens een groene optie. Zeven personen passen op een boot van 800 kg. Borg hoeft niet betaald te worden en diverse extra’s (zwemvesten, koelbox en dergelijken) zijn op aanvraag beschikbaar. Veel plezier!