camping

In de meivakantie een aantal dagen eropuit? Ga voor een prettig campingverblijf

Na de zomervakantie is de meivakantie misschien wel de meest benutte periode door Nederlanders om even een aantal dagen of zelfs (hooguit) twee weken op vakantie te gaan. Dat de meivakantie zo geliefd is heeft mede te maken met de goede weersomstandigheden die dan al heersen, de relatieve rust die er dan nog op onder meer campings heerst en de vrij gunstige prijzen die dan gehanteerd worden door verhuurders van bijvoorbeeld accommodaties en kampeerplekken. Het is hierbij overigens niet geheel verrassend dat Nederlanders het liefst een camping in de meivakantie opzoeken. Nederlanders zijn nu eenmaal al jarenlang fervente kampeerders en gebleken is dat dit in zowel economisch gunstige als zware tijden niet verandert.

mei vakantie

Houd rekening met deze tips voor het selecteren van jouw camping

Als je een camping gaat uitzoeken om in de meivakantie te verblijven, houd voor een optimaal vakantieplezier dan rekening met deze tips:

  • Probeer een camping te vinden die een goede reputatie heeft op het gebied van onderhoud en properheid.
  • Ga voor jezelf na welke voorzieningen jij belangrijk vindt tijdens je vakantie en zoek een camping die deze voorzieningen daadwerkelijk biedt.
  • Controleer – indien mogelijk – of de door jou belangrijk gevonden faciliteiten ook tijdens de meivakantie gewoon beschikbaar zijn.
  • Tracht een camping te vinden die in een fraaie natuurlijke setting is opgezet. In een natuurlijke omgeving kom je immers het best tot rust en kun je je batterij weer optimaal opladen.